Studentencommissie actief bij de Gemeente Enschede

08 februari 2017

Afgelopen oktober heeft er een interessante lunch brainstorm plaatsgevonden op de UT, gezamenlijk georganiseerd door de studentenvereniging PKvV Fact en de gemeente Enschede. Enthousiaste studenten van de Universiteit Twente hebben hard gebrainstormd over het ‘stromen en verblijven’ van de bezoeker in de binnenstad.

Naar aanleiding van deze bijeenkomst hebben 7 studenten zich aangemeld voor een studentencommissie die de gemeente Enschede ondersteunt in het aantrekkelijk maken van de binnenstad.

Zo doen drie studenten onderzoek naar de doorstroom van voetgangers en fietsers in de binnenstad.

Zij zijn nu bezig met een pilot van 10 dagen op 17 februari tot 27 februari in de Heurne waar een fietsstrook wordt geplaatst.  

Vier andere studenten focussen zich op het ontwerp van het stationsplein. Zij willen onder andere antwoord op de vraag hoe we het stationsplein meer identiteit kunnen geven.

Op deze manier dragen de studenten niet alleen inhoudelijk bij, maar wordt ook de link met studenten en de overheid versterkt. Bovendien kunnen de studenten op die manier een kijkje nemen in de keuken van de gemeente. Met samenwerken zorgen we gezamenlijk voor een bruisende binnenstad!

Foto: Jellien Tigelaar