Superrrkunstkids verzorgen groepsexpositie: Ik ben Ik

4 superrrkids
23 december 2020

In het project ‘Ik ben Ik’ werkt Concordia een half jaar lang samen met een team van kindercuratoren aan een groepsexpositie.

Deze superrrkunstkids kiezen kunstwerken, schrijven zaalteksten, ontwerpen de flyer en geven rondleidingen door de expositie, alles aan de hand van het thema ‘ik’, en alles op hun eigen manier. Niet alleen de kunstwerken die het team heeft uitgekozen vertellen over authenticiteit, over het ik van de kunstenaar of over verschillende unieke uitwerkingen van eenzelfde idee. Ook de reden om voor deze werken te kiezen en de manier waarop het team er vervolgens mee aan de slag gaat, is veelzeggend voor het thema en de eigenheid van de curatoren.

Wie ben ik, wat vind ik leuk, hoe sta ik in de wereld en is er iemand zoals ik?

Anna, Hiewa, Guus en Marieke dachten mee over het onderwerp Ik. Wie ben ik, wat vind ik leuk, hoe sta ik in de wereld en is er iemand die precies zo is als ik? Hoe denken kunstenaars hier eigenlijk over, zijn zij bezig met hun ik en maken ze alleen wat zijzelf leuk vinden, of denken ze ook na over een andere ik en bekijken ze dingen dus van een andere kant? In deze expositie vindt u antwoorden. Niet omdat de Superrrkunstkids of de kunstenaars het voor u invullen, maar omdat ze u uitdagen er met de kunstwerken en door zelf een kunstwerk te maken in het atelier, over na te denken.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.concordia.nl/beeldende-kunst/superrrkunstkids