Tweede DOEN!Beurs in Centrum

08 maart 2017

De gemeente Enschede organiseert op 16 maart voor de tweede keer de DOEN!Beurs in stadsdeel Centrum. Bewoners uit de wijken Bothoven en Getfert-Perik met een lange afstand tot de arbeidsmarkt zijn uitgenodigd om de Doen!Beurs te bezoeken.

M-Pact draagt zorg voor een goede voortgang na deze beurs en gaat met mensen in gesprek om op zoek te gaan naar een zinvolle en leuke manier van meedoen in de maatschappij.

Gemeente Enschede en M-Pact vinden dat meedoen inspireert. Ze zien in de praktijk wat meedoen voor mensen betekent. Mensen willen wel iets doen maar weten vaak niet welke mogelijkheden er zijn of welke stappen te ondernemen. De DOEN!Beurs helpt hierbij.

De DOEN!Beurs is een eerste stap waar mensen zelf een keuze maken voor een organisatie die het beste aansluit bij hun eigen wensen en mogelijkheden. Dat deelnemers zelf kiezen is de kracht van de DOEN!Beurs. M-Pact ondersteunt deelnemers die na de DOEN!Beurs nog geen goede keuze hebben kunnen maken om samen te onderzoeken wat wel goed past.

Wat doet M-pact nog meer? M-Pact ondersteunt mensen, burgerinitiatieven, (vrijwilligers)organisaties, bedrijven en gemeente bij matching en advies, training en educatie, bevorderen van integratie, participatie en activering. Het doel van M-Pact is het ontwikkelen, organiseren en uitvoeren van activiteiten gericht op maatschappelijk meedoen voor mensen en organisaties.

De DOEN!Beurs is donderdag 16 maart 2017 in ATAK, Willem Wilminkplein 2 in Enschede. Openingstijden: 09:30 uur - 12:00 uur en 13:15 uur - 15:00 uur.