Veel speelplezier tijdens Twentse Sportweek

03 mei 2016

Het bruiste afgelopen week in de Performance Factory. In hal oost kwamen elke dag schoolklassen om te sporten. Ruim duizend kinderen genoten met volle teugen van de sport- en spelactiviteiten.

Alle basisscholen uit Stadsdeel Centrum waren van de partij. Er was volop gelegenheid voor klimmen en klauteren, voetballen, basketballen, badmintonnen, turnen en het lekker uitleven op een springkussen.

Voor de fanatieke sportievelingen waren er ’s middags sportinstuiven. Op maandag, woensdag en vrijdag in de Performance Factory; op dinsdag in de sportzaal aan de Varviksweg en op donderdag in de sportzaal van IKC LaRes.

Amy (9 jaar) woont in de Laares: “Ik vind de sportweek zo leuk omdat alle kinderen mogen meedoen” en Xem (7 jaar), ook uit de Laares, vindt de sportweek fantastisch “omdat ik dan lekker kan springen op het springkussen.”

Studenten van de opleiding Sport & Bewegen ROC Twente werkten samen met de beroepskracht Jeroen Kamp om van deze week een superleuk en sportief evenement te maken. De studenten kregen zo, onder begeleiding van Jeroen, de mogelijkheid om beroepservaring op te doen bij het organiseren van sportevenementen.

De Twentse sportweek is mogelijk gemaakt met bijdragen vanuit het wijkbudget, de scholen en het stadsdeelmanagement.