Verslag van eerste Doen! Beurs

30 maart was de eerste Doen! Beurs in de Performance Factory. Om 10 uur ’s ochtends heette Nicole Verzijl, Stadsdeelmanager Centrum, bewoners uit de Bothoven en de Laares van harte welkom.

Op de beurs stonden 20 verschillende organisaties met ieder een eigen stand. De ruim 300 bezoekers - mensen op zoek naar (vrijwilligers)werk of een andere leuke activiteit - konden kiezen uit verschillende vrijwilligersplekken en/of opleidingstrajecten, bijvoorbeeld via het ROC, Power en Route53. Ook werden reguliere vacatures bij het Werkplein, ROZ en Impossible aangeboden. Daarnaast waren er stands van zorgpartijen in de Bothoven en was de wijkraad vertegenwoordigd.

De standhouders en bezoekers waren heel positief. Er zijn maar liefst 146 matches ontstaan.

De Doen! Beurzen komen oorspronkelijk uit de wijk Wesselerbrink Noord, en van daaruit verspreidden ze zich eerst over de andere wijken in Zuid. In totaal zijn er in Zuid 1400 mensen bereikt en zijn er 800 mensen aan de slag gegaan. De beurzen worden vanaf dit jaar dus ook in de rest van Enschede georganiseerd. Het is een platform waar vraag en aanbod op gebied van werk en meedoen samenkomen.