Weideakker ingezaaid aan de Deurningerstraat

18 mei 2016

Dinsdag 10 mei hebben kinderen uit de wijk Lasonder/het Zeggelt/Boddenkamp een braakliggend terrein (hoek Deurningerstraat/busbaan) ingezaaid.

Dit was een initiatief van “Jij maakt de buurt”. Het zaaigoed werd tegen een kleine vergoeding beschikbaar gesteld door de stichting het Overijssels landschap. De initiatiefnemers hopen de wijk hiermee op te fleuren met een typisch stukje Twentse natuur.

De weideakker wordt hierdoor min of meer naar de stad gebracht. Het zaaigoed bestaat uit korenbloemen, akkerviooltjes, kamille, klaproos, wilde ridderspoor en oude Twentse granen zoals haver, vlas, boekweit, rogge, gerst en duivenkervel. Stadsdeelbeheer heeft de grond bewerkt waarna kinderen uit de wijk aan de slag konden om het in te zaaien.

We hopen dat het er over een paar weken al prachtig uitziet en dat de bloemen ons tot het eind van de zomer blijven verrassen. Aan de kinderen zal het in ieder geval niet liggen, zij gingen met groot enthousiasme aan de slag en werden na afloop beloond met een kleine traktatie.