Wethouder wandelt door Veldkamp en Pathmos met leerlingen van de St. Janschool

02 augustus 2016

Wethouder Eelco Eerenberg was op woensdag 6 juli te gast bij groep 5 en 6 van basisschool St. Jan aan het Veldkampplantsoen.

Samen maakten zij een wandeling door de wijk naar de gymzaal aan de Spinnerstraat. Al wandelend kwamen zij door straten met textielnamen en langs panden met een textielverleden. De wethouder vertelde een aantal leuke feiten over de textielgeschiedenis, bijvoorbeeld dat kinderen vroeger in de fabrieken werkten, maar dat de textielbazen het ook belangrijk vonden dat kinderen leerden, waardoor ze in de fabrieken les kregen.

De leerlingen hebben de wethouder allerlei vragen gesteld over zijn werk en ze mochten raden hoeveel geld de gemeente elk jaar uitgeeft. Aan het einde van het bezoek nodigde wethouder Eerenberg de klas uit voor een rondleiding door het stadhuis en een uitleg over het werk van de gemeenteraad in de raadszaal.

De gymzaal was vroeger een badhuis. Een badkamer zoals wij die nu kennen, hadden alleen rijke mensen. De grote kinderen en de volwassenen gingen naar het badhuis om in bad te gaan. De kleine kinderen werden thuis bij de keukenkraan gewassen of mochten badderen in een teil.