Wijkverkeersplan Hogeland Noord - Getfert in uitvoering

Afsluiting Spelbergsweg – Brinkstraat aangehouden

Vanaf 2 mei 2016 worden de eerste werkzaamheden van het wijkverkeersplan Hogeland Noord – Getfert uitgevoerd. De uitvoering van het plan vindt in fases plaats.

Fase 1: Javastraat, Ceramstraat, Boeroestraat, Floresstraat en Getfertweg

In de eerste fase wijzigt het eenrichtingsverkeer op de Javastraat, Ceramstraat, Boeroestraat en Floresstraat en wordt de Getfertweg geknipt ten zuiden van het Baurichter voor gemotoriseerd verkeer. Ook de voorsorteervakken op de Zuiderval (naar de Wooldriksweg en Cromhoffsbleekweg) vervallen.

Kruisingen Molukkenstraat

Het totale plan omvat ook aanpassingen aan de kruisingen Molukkenstraat – Boulevard en Molukkenstraat – Singel. Het is straks alleen mogelijk rechtsaf de Molukkenstraat in te rijden en er rechtsaf weer uit te rijden. Aan de Singelzijde zal de uitrit worden aangepast en in de middenberm een duidelijke opstelplaats voor de fiets gemaakt worden.

Afsluiting Spelbergweg – Brinkstraat voorlopig geschorst

Daarnaast is in het wijkverkeersplan een knip gemaakt bij de Spelbergweg. Hiermee wordt het kruispunt Spelbergweg – Brinkstraat afgesloten voor het auto- en vrachtverkeer. Om deze wijziging uit te kunnen voeren is een verkeersbesluit genomen Op dit besluit zijn meerdere bezwaarschriften gekomen. Daarom is de uitvoering van deze maatregel voorlopig geschorst en wordt de uitspraak van de bezwarencommissie hierover afgewacht.