Winter Wonderland Enschede

31 oktober 2016

Het Twentse Ros als eyecatcher voor Winter Wonderland Enschede

Van 10 december 2016 t/m 8 januari 2017 vindt Winter Wonderland weer plaats in de Enschedese binnenstad, met terugkerende elementen als de ijsbaan, Long Lane of Love, kerstmarkt in de Haverstraatpassage (17 & 18 december) en culturele Stadsherberg (27 t/m 30 december). Daarnaast wordt ieder jaar geïnvesteerd in o.a. bijzondere verlichting en aankleding om de binnenstad in deze periode nog sfeervoller te maken. Het spektakelstuk van dit jaar is het 6,5 meter hoge verlichte Twentse Ros.  

Twentse Ros

Op het Stationsplein komt een versie van het Twentse Ros van in totaal 6,5 meter hoog met ruim 2.400 sprankelende LED-lampjes. Dit verlichte kunstwerk is in opdracht van Enschede Promotie gemaakt. In de donkere decembermaand wordt het Twentse Ros een echte eyecatcher en een bijzonder fotomoment voor bewoners en bezoekers.

 “Dit krachtige icoon van de regio staat voor saamhorigheid en verbondenheid en is bovendien het symbool en de trots van de regio. Naast het feit dat de symbolische waarde goed past binnen de maand december en het programma van Winter Wonderland, is het vooral ook een erg leuk en  stralend moment om je als bewoner of bezoeker mee op de foto te zetten,” aldus Marieke ter Brugge, directeur Enschede Promotie.

Het Twentse Ros wordt op vrijdag 9 december op bijzondere wijze onthuld tijdens de opening van Winter Wonderland. Nadere informatie wordt op www.winterwonderland.nu bekend gemaakt.

IJsbaan

De prachtig aangeklede en sfeervolle ijsbaan op de Oude Markt zorgt als vanouds voor winterse taferelen. Kinderen en ouders beleven al vele decennia plezier aan het schaatsen en warmen zich daarna op met een chocomelk in het gezellige schaatscafé.  Scholen worden weer uitgenodigd om met hun leerlingen te komen schoolschaatsen tegen een speciaal tarief. In 2015 namen hier ruim 3.000 kinderen aan deel.

Organisatie

De organisatie van Winter Wonderland is in handen van Enschede Promotie in nauwe afstemming met de binnenstad partners en wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Ondernemersfonds, Winkelhart, Gemeente Enschede, SWBE, Initiatiefkracht (overkoepelend t.b.v. alle wijkraden in Enschede), Marktbond, VHSE en Stichting Cultuur in Enschede.

Meer informatie is te vinden op www.winterwonderland.nu.