Winter Wonderland Enschede

05 december 2016

Ook dit jaar weer een boordevol programma

Van 10 december t/m 8 januari vindt Winter Wonderland weer plaats in de binnenstad van Enschede. Met terugkerende elementen zoals de ijsbaan op de Oude Markt, Rudolph the Rednosed Rendeer bij het Stadhuis, de witte kerstbomen en de romantische Long Lane of Love. Het spektakelstuk van dit jaar is het grote verlichte Twentse Ros op het Stationsplein.  

Onthulling Twentse Ros

Het Twentse Ros wordt op vrijdag 9 december om 17.00 uur op feestelijke wijze gepresenteerd. Iedereen is welkom!

Kerstwensboom

Eén van de nieuwe elementen dit jaar is de kerstwensboom in het Stadhuis. Iedereen kan zijn/haar persoonlijke wens voor zichzelf of voor een ander achterlaten. Liever een foto, geboortekaartje of iets anders origineels achterlaten? Ook dat kan. De leukste inzendingen krijgen een familie cadeaupakket t.w.v. € 50,-.

Kerstmarkt

Op 17 en 18 december worden de Haverstraatpassage en De Heurne omgetoverd tot een gezellige kerstmarkt met o.a. kerstmannen en koren die zorgen voor het echte warme kerstgevoel. Naast kramen van eigen ondernemers kan men er naar hartenlust shoppen om hun kerstaankopen te doen. Voor kinderen zijn er ook volop activiteiten, zoals schminken, een speurtocht en knutselen.  

Long Lane of Love

Liefde komt tot bloei in de Long Lane of Love met onder andere knuffelbomen, een slotjeswand en liefdesquotes uit songteksten. Ook kan het winkelend publiek weer plaatsnemen op het Hartenbankje onder de mistletoe. Nieuw dit jaar is de kiss cam, die tegenover het Hartenbankje te zien is. Bekijk ook de compilatie met romantische hoogtepunten uit films door de ramen van de Stadsociëteit Janninkshuis.

Stadsherberg

De Stadsherberg vindt dit jaar plaats van 27 t/m 30 december. In de sfeervolle culturele herberg is iedereen in de laatste dagen van het jaar welkom. Het publiek kan meedoen met creatieve workshops, er worden rondleidingen gegeven door het Stadhuis en er zijn theatrale en muzikale optredens. Daarin komen regelmatig Top2000 nummers voorbij.

Op woensdag 28 december wordt er aandacht besteed aan de band tussen Enschede en haar zustersteden Dalian (China) en Palo alto (USA), waarbij de nadruk ligt op de Chinese cultuur en het technologische karakter van Palo Alto. Denk hierbij aan een show met traditionele Chinese kleding tot tekenen in de ruimte met een Virtual Reality bril.

Donderdagavond is er een Grote Song-a-Long in samenwerking met het Twents Songschrijvers Gilde met veel bekende Top 2000 nummers. Iedereen is uitgenodigd om mee te zingen!

Iedere dag wordt er afgetrapt met midwinterhoornblazers voor het Stadhuis en elke dag om 16.00 uur is er een soepverhaal, waarbij de bezoekers van de herberg een gratis kopje soep krijgen.  De herberg is elke dag open van 13.30 tot sluitingstijd van de winkels.

IJsbaan

De prachtig aangeklede en sfeervolle ijsbaan met het gezellige schaatscafé op de Oude Markt zorgt als vanouds voor winterse taferelen. Scholen hebben ook dit jaar weer massaal gehoor gegeven aan de oproep om te komen schoolschaatsen. Ze komen dit jaar met 3.065 kinderen, een record!

Organisatie

De organisatie van Winter Wonderland is in handen van Enschede Promotie in nauwe afstemming met de binnenstad partners en wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Ondernemersfonds, Winkelhart, Gemeente Enschede, SWBE, Initiatiefkracht (overkoepelend t.b.v. alle wijkraden in Enschede), Marktbond, VHSE en Stichting Cultuur in Enschede en de vele sponsoren die de ijsbaan een warm hart toedragen.

Meer informatie en een compleet overzicht van het culturele aanbod is te vinden op www.winterwonderland.nu.