Actieprogramma Binnenstad

Bekijk nu de nieuwe flyer van het Actieprogramma Binnenstad! Klik op onderstaande link:

PDFFlyer.pdf

Ontvang een bijdrage om Enschede nog bruisender te maken!

Als pandeigenaar, ondernemer of inwoner van Enschede heeft u ongetwijfeld goede ideeën om de binnenstad aantrekkelijker te maken. Het Actieprogramma Binnenstad (APB) kan u daarbij helpen! In samenwerking met de binnenstadspartners richt het APB zich op de verbetering van de ruimtelijke kwaliteit, de belevingswaarde, en daarmee de economische kracht van de binnenstad van Enschede. Lees verder om te kijken of u in aanmerking komt voor een bijdrage om uw ideeën en initiatieven daadwerkelijk uit te voeren.

Wat kan de Gemeente Enschede voor u betekenen?

Bij een bruisende binnenstad past een fraai straatbeeld. U kunt daarom een stimuleringsbijdrage ontvangen voor pui- en gevelverbeteringen, wonen boven winkels en verwijdering van luifels. Ook kan er op straatniveau een actieplan opgesteld worden om straten samen aan te pakken. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van groen, verlichting of het organiseren van (culturele) activiteiten. Spontaan en breed gedragen initiatieven die de binnenstad boeiend maken komen ook in aanmerking voor een bijdrage.

De 5 mogelijkheden voor u op een rij

  1. Uw gevelbeeld verbeteren
  2. Realiseren wonen boven winkels
  3. Kom samen in actie voor een nog mooier Enschede!
  4. Verfraai uw straatbeeld
  5. Een ander spontaan idee

Met dank aan de stimuleringsbijdrage zijn al vele panden en straatbeelden in de binnenstad aangepakt. Enkele voorbeelden van medegefinancierde projecten in de afgelopen jaren vindt u hier:

PDFResultaten.pdf

Het is goed om te weten dat de stimuleringsbijdrage voor het verbeteren van het gevelbeeld, wonen boven winkels en verfraaiing van het straatbeeld (dit zijn regelingen 1 t/m 4) in bepaalde straten gelden. Deze straten kunt u vinden op de online kaart. Spontane initiatieven gelden overal in het projectgebied.

We gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. U kunt mailen naar actieprogrammabinnenstad@enschede.nl of bellen met 053-4815251.

PDFSubsidieverordening Actieprogramma Binnenstad 2018.pdf