Stimuleringsfonds Binnenstad

 

Ontvang een bijdrage om de binnenstad van Enschede nog bruisender te maken!

Spontane initiatieven

Het Stimuleringsfonds Binnenstad Enschede (SBE) is bedoeld voor alle enthousiastelingen, meedenkers, creatievelingen en dwarsdenkers, die een goed initiatief hebben voor de Enschedese binnenstad en wel wat hulp kunnen gebruiken.

Het SBE richt zich op de verbetering van de ruimtelijke kwaliteit, de belevingswaarde en daarmee de economische kracht van de binnenstad van Enschede. Het kan een innovatief project zijn dat je graag in de binnenstad wilt realiseren, maar het kan ook het (samen) aanpakken van een straat zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het toevoegen van groen, verlichting of het organiseren van activiteiten. Spontaan en breed gedragen initiatieven die de binnenstad nóg boeiender maken, daar gaat het om.

Een bijdrage uit het Stimuleringsfonds kunt u digitaal aanvragen. Hiervoor heeft u wel DigiD of eHerkenning nodig.

Aanvraagformulier SBE voor particulieren (met DigiD).

Aanvraagformulier SBE voor ondernemers (met eHerkenning).

Gevelverbetering

Bij een bruisende binnenstad past een fraai straatbeeld. U kunt daarom ook een stimuleringsbijdrage ontvangen voor pui- en gevelverbeteringen en verwijdering van luifels. 

Met dank aan de stimuleringsbijdrage gevelverbetering zijn al vele panden in de binnenstad aangepakt.

 

Aanvraagformulier gevelverbetering voor particulieren (met DigiD).

Aanvraagformulier gevelverbetering voor ondernemers (met eHerkenning).

Pilot Spontane Binnenstad

Naast het Stimuleringsfonds is er ook de Pilot Spontane Binnenstad om initiatieven voor de binnenstad te faciliteren.

Tips en adviezen

Of u nou een goed idee voor de binnenstad heeft of u overweegt de gevel van uw pand te verbeteren, het SBE-team geeft u graag tips en adviezen bij het uitwerken van uw plannen! En natuurlijk kijken we samen naar de subsidiemogelijkheden.

Het is goed om te weten dat de stimuleringsbijdrage voor het verbeteren van het gevelbeeld alleen geldt voor de volgende straten: De Heurne, Haverstraatpassage, Van Loenshof en Langestraat.

We gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden te bespreken! U kunt mailen naar stimuleringsfonds@enschede.nl of bellen met 06 - 10037917.

Hier kunt u de Subsidieverordening Stimuleringsfonds Enschedese Binnenstad nalezen.