College van B&W op werkbezoek bij Ecofalt

26 januari 2023
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht
College op bezoek bij Ecofalt

Het college van burgemeester en wethouders is woensdag 25 januari op werkbezoek geweest bij het Boekelose bedrijf Ecofalt.

Directeuren Geert Abbink en Charlotte Slotman namen de bestuurders mee in hun bedrijf en hun product dat dezelfde naam draagt. Ecofalt is een nieuw product voor het maken van gesloten verhardingen, een alternatief op asfalt. Het heeft de uiterlijke kenmerken van regulier warm asfalt maar wordt, wat uniek is in Nederland, volledig koud geproduceerd. Dit levert bij productie, een reductie van 100% in gasverbruik en CO2 –uitstoot op. Een andere unieke eigenschap van Ecofalt is dat de onder- en tussenlaag voor maar liefst 90% uit gerecycled slooppuin bestaan. Daarbij is het aan het einde van haar levensduur volledig recyclebaar. “Wanneer we 1% van de productie van asfalt per jaar vervangen door Ecofalt, besparen we een gemiddeld gasverbruik van 420 huishoudens en 1540 ton CO2 –uitstoot,” zo vertelde Geert Abbink.

Ecofalt is een zelfstandige entiteit naast moederbedrijf Abbink Boekelo Wegenbouw BV. Het bedrijf is gevestigd aan De Ossenboer.