Wel of geen avondklok: blijf thuis alstubieft

Burgemeester Henk Jan Meijer
16 februari 2021

Oproep burgemeester Meijer van Enschede

Aan de inwoners van Enschede,

Op het moment dat ik dit schrijf, denkt de rechter na over de vraag of de avondklok wel of niet kan blijven. Mogen we vanavond en vannacht wel of niet naar buiten? Wat de rechter beslist weten we nu nog niet, maar wat we wel weten dat is dat het virus zich er niets van aantrekt. 

Wanneer er meer contacten zijn, is de kans groter dat we besmet worden, of iemand anders besmetten. Anders gezegd, als we vanavond en de komende avonden thuisblijven, dan verspreidt het virus zich minder snel. Wat de rechter ook beslist, u kunt er ook zelf voor kiezen vanavond en de komende avonden gewoon thuis te blijven en ik roep u op om dat zoveel mogelijk ook te doen.
Laten we het zekere voor het onzekere nemen en ‘s avonds thuisblijven tot we het virus beter onder controle hebben. En avondklok of niet; de volgende algemene regels zijn ook vanavond gewoon van kracht!

  • Houd 1,5 meter afstand van anderen,
  • Blijf zoveel mogelijk thuis.

De besmettingscijfers zijn aan het dalen, maar zijn nog steeds te hoog en de ‘Britse variant’ ligt op de loer. Laten we met z’n allen nog even volhouden. Minder contacten, minder besmettingen en meer mensen gevaccineerd; zo krijgen we samen corona onder controle.

Alvast dank voor uw medewerking,

Henk Jan Meijer,
Burgemeester van Enschede