Corona en ondernemers

In English

De berichtgeving over het coronavirus gaat in een razendsnel tempo. We merken dat veel bedrijven behoefte hebben aan eenduidige informatie. Onderstaand vatten we informatie samen die de verschillende instanties en organisaties hebben. Daarmee willen we ondernemers helpen aan een overzichtelijk lijstje met informatie, namen en nummers.

Vanaf 25 september kunnen we zonder de verplichte 1,5 meter maatregel. Dit is een grote stap vooruit. Zo kan de horeca weer op maximale capaciteit open en zijn alle evenementen toegestaan. De vaccinatiegraad is nu hoog genoeg om de verplichte 1,5 meter afstand overal op te heffen, maar nog niet hoog genoeg om dit zonder voorwaarden te doen. Vanaf 25 september 2021 hebben ondernemers in bijvoorbeeld horeca en cultuur te maken met het coronatoegangsbewijs. In november beoordeelt het kabinet de resterende maatregelen.

Veel informatie voor ondernemers is te vinden op de website van de Kamer van Koophandel en zij hebben een speciaal coronaloket geopend voor ondernemers met vragen: telefoonnummer: 0800-2117.

De website van de Rijksoverheid  geeft antwoorden op de meest gestelde vragen.

Regelingen voor ondernemers

Hier vindt u een overzicht met maatregelen van de overheid om ondernemers te helpen.

Horeca en detailhandel

Hier vindt u specifieke informatie voor horeca-ondernemers, onder andere de regels voor terrassen.

Nieuws voor ondernemers

Hier leest u de meest actuele berichtgeving over corona voor ondernemers.

Overige sectoren

Hier vindt u informatie voor ondernemers in de logistiek, transport, maar ook grensondernemers. 

KVK-regelingencheck en Corona Calculator

Check eenvoudig zelf voor welke regelingen u in aanmerking komt en bereken de effecten van deze regelingen op uw bedrijf.

Contacten in de regio

Ondernemers kunnen bellen met vertegenwoordigers in de regio voor advies, doorgeleiding naar de juiste organisatie of suggesties. 

Heeft u geen antwoord kunnen vinden op uw vraag? Neem contact op met de accountmanagers van Ondernemersloket Enschede.