Toerisme en recreatie

Vanaf 1 december 2020, is de Tijdelijke wet maatregelen Covid-19 van kracht.

Op de website van de Veiligheidsregio Twente staan de veelgestelde vragen en antwoorden voor ondernemers in de toeristische en recreatieve sector. 

Samen met provincie Overijssel en de andere partners van Gastvrij Overijssel startte MarketingOost het initiatief voor de Taskforce Gastvrij Overijssel (externe link). Die ondersteunt tijdens de coronacrisis ondernemers in de vrijetijdseconomie. MarketingOost is tijdens kantooruren bereikbaar op 038-4216798. Zij verwijzen door naar specialisten bij onder andere HISWA-RECRON (externe link) en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) (externe link) die ook in het weekend vragen van ondernemers beantwoorden.

Voor ondernemers in de vrijetijdssector (VTE, toerisme) heeft ook Marketing Oost (externe link)veel informatie verzameld en Hiswa-Recron (externe link) voor de watersport en vrijetijd.

Sanitaire voorzieningen

Vanaf 15 juni mogen de sanitaire voorzieningen, waaronder de gemeenschappelijke was-, toilet- en douchevoorzieningen op campings en vakantieparken, onder voorwaarden weer open. Men moet wel maatregelen treffen om de 1,5 meter afstand tussen de bezoekers te garanderen. 

Relevante documenten