Corona en sport

Per 1 juni: versoepelde regels en plan van aanpak niet langer nodig

De regels voor sport- en beweegaanbieders zijn met ingang van 1 juni verder versoepeld. We doen steeds meer een beroep op eigen verantwoordelijkheid. Het indienen van een plan van aanpak is daarom niet langer nodig en het doorgeven van wijzigingen in het plan hoeft ook niet meer.

De gemeente stelt veilig en verantwoord sporten voorop en volgt hierbij het landelijke protocol. Op de website van NOC*NSF vindt u het protocol verantwoord sporten. Op de website van de Veiligheidsregio Twente (VRT) staat de nieuwe noodverordening die sinds 1 juni geldt.

Een overzicht van de versoepelde maatregelen:

  • Kinderen t/m 12 jaar en jeugd 13 t/m 18 jaar mogen, onder begeleiding, weer samen trainen in de buitenlucht. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk kinderen en jongeren de kans krijgen mee te doen, dus ook niet-leden van een vereniging.
  • Ook iedereen ouder dan 18 jaar mag weer buiten sporten en bewegen op 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Personen met een handicap en hun begeleider hoeven geen 1,5 meter afstand te houden.
  • Dansen in alle soorten valt onder sport en mag dus alleen buiten
  • Cafésporten zijn niet toegestaan

Vragen?

Op de site van de Rijksoverheid en NOC*NSF vind u een actueel en uitgebreid overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden. Staat uw vraag er niet tussen, of gaat deze specifiek over de situatie in Enschede? Mail dan naar sportmaatregelen@enschede.nl. U krijgt dan z.s.m. een antwoord van ons.