Informatie over de compensatieregeling controle op coronatoegangsbewijzen

Bekijk op Rijksoverheid waar een toegangsbewijs verplicht is.

Als het coronatoegangsbewijs gebruikt wordt in de daarvoor bestemde sectoren, dan is dat in lijn met de geldende wet- en regelgeving. Controle van het coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs is dus niet in strijd met de AVG of andere wet- en regelgeving in Nederland.

Controle van coronatoegangsbewijs, identiteitsbewijs en gezondheidscheck

Om toegang te krijgen tot deze gelegenheden moet de ondernemer het coronatoegangsbewijs scannen en het identiteitsbewijs van de bezoeker vergelijken met de gegevens van de scan. Een bezoeker kan toegelaten worden als:

  • De scanner groen kleurt
  • Het identiteitsbewijs overeenkomt
  • De bezoeker geen corona-gerelateerde gezondheidsklachten heeft

CoronaCheck Scanner-app voor de controle van bezoekers

Om het coronabewijs van uw bezoekers te kunnen scannen, heeft u de CoronaCheck Scanner-app nodig. Medewerkers kunnen de CoronaCheck Scanner-app downloaden in de Apple App Store (iPhone) of op Google Play Store (Android). Daarmee kunnen zij bij de ingang de QR-codes van bezoekers scannen.

Toolkit communicatiemiddelen voor organisatoren 

In de toolkit voor organisatoren vindt u meer informatie en communicatiemiddelen die u kunt gebruiken om bezoekers te informeren over de inzet van coronatoegangsbewijzen.

Contactinformatie

  • Vragen over deze regeling kunt u mailen aan: coronatoegangscontrole@enschede.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op
  • Voor vragen over de CoronaCheck Scanner: telefoonnummer 0800-1421 (gratis). Of vanuit het buitenland: +31 70 750 37 20. Bereikbaar zeven dagen per week van 08.00-20.00 uur
  • Ondernemers kunnen met algemene vragen over corona terecht bij de branchevereniging of de website www.kvk.nl/corona

Subsidieverordening coronatoegangsbewijzen

Bekijk de subsidieverordening.

Vraag een compensatieregeling aan.