Cursus valpreventie van start; meer bewegen valt nooit verkeerd

06 oktober 2023
Wel op de Home/Uitgelicht Nieuws

Enthousiast begonnen vrijdagmorgen 6 oktober 13 deelnemers aan de cursus valpreventie. In de sporthal Het Deppenbroek legden ze gezamenlijk een sportief parcours af. Fysiotherapeuten hielpen daarbij. 

Op 7 locaties in de stad zijn deze week (Week van de valpreventie) cursussen van start gegaan. De cursus bestaat uit tien bijeenkomsten. In totaal nemen 80 personen deel. Onder de noemer: meer bewegen valt nooit verkeerd. De cursus helpt 55-plussers beweeglijk te blijven. Vanaf die leeftijd verliezen mensen steeds meer kracht, snelheid en lenigheid. 
Wethouder Harmjan Vedder (gezondheid) moedigde de deelnemers aan. “Preventie is heel belangrijk. Fijn dat we hierin samen kunnen optrekken met Sportaal en fysiotherapeuten in onze gemeente. Goed om te zien hoe enthousiast de deelnemers zijn. Dit helpt ze om gezond en vitaal te blijven.”

Momenteel is er geen ruimte meer voor nieuwe deelnemers. Voor meer informatie over een volgende reeks cursussen in 2024 kunt u contact opnemen met de beweegmakelaars van Sportaal.