De 7 voordelen van solliciteren in vakantietijd

18 juli 2017

Schoonmaakwerk, ICT, de bouw, techniek, magazijnwerk; we hebben volop vacatures.

Werkgevers zitten te springen om extra krachten. Schoonmaakwerk, ICT, de bouw, techniek, magazijnwerk; we hebben volop vacatures. En solliciteren via Werkplein Twente biedt u zeven grote voordelen. Vind het (parttime) werk dat bij u past!

Vind het werk dat bij u past

Onze adviseurs werk zijn op zoek naar u! We hebben vacatures van allerlei bedrijven, en er is veel mogelijk. Via Werkplein Twente vindt u een baan die echt bij u past. Tijdelijk, parttime of fulltime. Malika Oussalah, adviseur werk: ‘Het belangrijkste is motivatie. Als iemand graag wil werken, dan kunnen wij hem of haar van alles bieden. We hebben de voordelen van solliciteren via Werkplein Twente op een rijtje gezet. En dat zijn er veel.’

Voordeel 1: persoonlijk contact

Meestal kennen we uw situatie al. Waardoor u in de bijstand bent gekomen en hoeveel u kunt werken. Dat hoeft u niet uit te leggen, zoals bij een uitzendbureau. Het is gemakkelijk om onze adviseurs werk over uw situatie, uw mogelijkheden en/of beperkingen te vertellen.

Voordeel 2: gretige bedrijven

Wij hebben goed contact met heel veel bedrijven. Werkgevers die zitten te springen om de mensen die wij kunnen bieden. Daarbij is vaak van alles mogelijk, zoals een proefplaatsing of participatietraject.  Als u en een werkgever bij elkaar passen, dan komen we er altijd uit.

Voordeel 3: financieel voordeel door de ‘vrijlating’

In de gemeente Enschede krijgt u een ‘vrijlating’. Dat betekent: zes maanden lang mag u 25% van uw inkomsten uit werk houden, bovenop uw uitkering. Voor deze vrijlating moet u 27 jaar of ouder zijn, en voor het eerst (weer) geld verdienen sinds u in de bijstand zit. Veel gemeenten korten de inkomsten helemaal. Maar in Enschede wordt u er financieel echt beter van als u werkt naast uw uitkering. Lees alles over de vrijlating >  

Voordeel 4: in dienst bij de werkgever

Gaat u via ons aan het werk, dan komt u direct op contract bij de werkgever. Er zit geen uitzend- of detacheringsbureau tussen. Dat maakt u heel aantrekkelijk voor bedrijven, want het bespaart de werkgever kosten.

Voordeel 5: alle informatie op één plek

Als u gaat werken dan verandert de hoogte van uw uitkering. U wilt natuurlijk zeker weten dat u niet te veel of te weinig uitkering krijgt. Onze adviseurs werk hebben nauw contact met onze inkomensconsulenten. Zo weet u precies wat uw inkomen wordt en dat het klopt.

Voordeel 6: er kan veel, van bijscholen tot omscholen

Ziet u een mooie vacature, maar heeft u daar nog geen opleiding voor? Dan vertellen we u graag over de mogelijkheden. We helpen u om het juiste certificaat of diploma te halen. Misschien wilde u altijd al in de horeca, ICT of techniek werken. Dan is dit uw kans!

Voordeel 7: veel vacatures

U zoekt werk dat echt bij u past. Dat is makkelijker als er veel vacatures zijn, zoals nu. We hebben werk in allerlei richtingen en bij veel bedrijven. Kom eens praten over wat u wilt en kunt doen. Bekijk de vacatures op Werk.nl of neem contact op met uw contactpersoon.

Terug naar de nieuwsbrief.