Doorgang over voormalig Dish-terrein verwijderd

20 april 2021

Hoofdingang MST bereikbaar via Zuiderval – Haaksbergerstraat.

De aansluiting van de Koningstraat op de nieuwe Haaksbergerstraat is klaar. Dit betekent dat vanaf aankomende woensdag 21 april de doorgang over het voormalige Dish-terrein tussen de Boulevard en Koningstraat niet meer nodig is. Gemotoriseerd verkeer dat de hoofdingang van het MST wil bereiken, kan rijden via de Zuiderval en Haaksbergerstraat. Alle parkeergarages blijven via de gewone route bereikbaar.

Tot nu toe kon verkeer vanuit de Ripperdastraat via de doorgang over het voormalige Dish-terrein de Koningstraat bereiken. Nu de aansluiting van de Koningstraat op de nieuwe Haaksbergerstraat klaar is, kan deze doorgang verwijderd worden en vervalt deze route. Om de hoofdingang van het MST voor halen en brengen te bereiken, kan verkeer komende van de Zuiderval vanaf de Haaksbergerstraat rechtsaf slaan de Koningstraat in.

Kaart met omleidingsroutes rondom het project De Kop

Klik op de afbeelding voor pdf.

Ovotonde Haaksbergerstraat zorgt straks voor optimale bereikbaarheid

Als de werkzaamheden in de Haaksbergerstraat eind mei zijn afgerond, wordt ook de ovotonde in gebruik genomen. Hierdoor kan verkeer vanaf eind mei komende vanaf het centrum, via de ovotonde keren op de Haaksbergerstraat om vervolgens de Koningstraat in in te slaan. Een ovotonde is een soort ovale rotonde. Deze komt voor de inrit van het MST aan de Haaksbergerstraat (de voormalige hoofdingang).

Meer informatie over het project op enschede.nl/dekop.