Kap 6 bomen Haaksbergerstraat biedt ruimte voor 23 nieuwe bomen

Bomenkap de kop
10 februari 2021

Voorbereidende werkzaamheden nieuwe inrichting straat

Volgende week worden er zes bomen gekapt aan de Haaksbergerstraat, als onderdeel van project ‘De Kop’. De kap is noodzakelijk om ruimte vrij te maken voor het aanleggen van een nieuw vrij liggend fietspad. Er komen in het najaar maar liefst 23 nieuwe bomen voor terug.

De bomen staan aan de Haaksbergerstraat, tussen rotonde Zuiderval en Broekheurnerweg. Dit gedeelte krijgt een nieuwe indeling. Om fietsers hier meer ruimte te bieden, wordt er een nieuw en breed fietspad aangelegd. De ruimte voor dit fietspad is er in de huidige indeling niet. Het is daarom noodzakelijk om een zestal bomen te kappen om deze ruimte wel te creëren.

Werkzaamheden liggen stil door winterse omstandigheden

Sinds oktober worden de werkzaamheden van fase twee van project ‘De Kop’ uitgevoerd. Door de winterse omstandigheden liggen deze werkzaamheden momenteel stil. Afhankelijk van de vorst en sneeuw, zijn deze werkzaamheden naar verwachting in maart 2021 klaar. Daarna is de busbaan aan de Haaksbergerstraat aan de beurt. Vervolgens beginnen de werkzaamheden in de Haaksbergerstraat vanaf kruising Zuiderval tot aan de Broekheurnerweg.

23 nieuwe bomen

De bomen worden nu gekapt, zodat ze voor het broedseizoen van vogels weg zijn. Voor de 6 gekapte bomen komen maar liefst 23 nieuwe bomen terug in dit gedeelte van de Haaksbergerstraat. Deze worden in het najaar geplant. Op www.enschede.nl/dekop kunt u terecht voor aanvullende informatie over de projectwerkzaamheden en de verdere planning.