Nieuwe inrichting voor gedeelte Haaksbergerstraat

19 mei 2021

Vanaf maandag 31 mei starten de wegwerkzaamheden aan de Haaksbergerstraat tussen de nieuwe kruising Zuiderval en Broekheurnerweg.

Dit gedeelte van de straat krijgt een vernieuwde inrichting waarin meer comfort en veiligheid is voor fietsers. De ambitie van de gemeente Enschede om meer groen aan te brengen in de stad, wordt ook hier uitgevoerd. Het is gelukt om een goede balans te vinden tussen groen toevoegen en extra parkeergelegenheid creëren.

Er komt een vrij liggend fietspad en ook de oversteek bij het kruispunt Broekheurnerweg wordt voor fietsers veiliger. De straat krijgt meer groen door aanplant van een hele rij bomen aan beide zijden van de weg en meerdere groenvakken met beplanting.

Bedrijven blijven bereikbaar

Tijdens de wegwerkzaamheden is de straat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Aldi en Fysiofit blijven bereikbaar vanaf de nieuwe kruising Zuiderval. De bedrijven aan de Broekheurnerweg zijn bereikbaar vanaf de Getfertsingel, net als de bedrijven aan de Haaksbergerstraat tussen de Veldkampstraat en Broekheurnerweg. De autogarages die in het werkgebied vallen, kunt u via de achterzijde (Broekheurnerweg – Slijpsteen) bereiken.

Werkzaamheden begin oktober klaar

Als de werkzaamheden volgens plan verlopen, is de rijbaan ter hoogte van de Veldkampstraat voor de zomervakantie (voor 26 juli) geasfalteerd. Na de zomervakantie wordt de Haaksbergerstraat verder afgemaakt en starten ook de werkzaamheden ter hoogte van Aldi en Fysiofit. Naar verwachting zijn alle werkzaamheden begin oktober klaar.

Busbaan Haaksbergerstraat verandert in rijbaan

De werkzaamheden aan de voormalige busbaan aan de Haaksbergerstraat zijn nog in volle gang. Het slopen van deze betonnen baan heeft meer tijd gekost dan vooraf verwacht. Hierdoor wordt het asfalt twee weken later aangebracht in de week van 14 juni. Naar verwachting kan deze weg met in het midden de busbaan vanaf vrijdag 2 juli weer open voor al het verkeer.

kaart met omleidingsroutes de kop