Nieuwe kruising Zuiderval - Haaksbergerstraat gedeeltelijk open

31 maart 2021

Centrum bereikbaar via nieuwe Haaksbergerstraat

Vanaf dinsdag 6 april is het eerste gedeelte van de Haaksbergerstraat, tussen de ingang van het MST en de nieuwe kruising met de Zuiderval, weer open voor verkeer. In die week starten de werkzaamheden aan de huidige busbaan aan de Haaksbergerstraat.

Deze week is de Haaksbergerstraat tussen de ingang van het MST en de nieuwe kruising met de Zuiderval geasfalteerd. Ook de belijning is aangebracht. Het verkeer kan het centrum straks bereiken vanaf de Zuiderval via de nieuwe kruising Zuiderval-Haaksbergerstraat en de nieuwe Haaksbergerstraat. Het is voor gemotoriseerd verkeer nog niet mogelijk om het centrum te bereiken komend vanaf de Haaksbergerstraat aan de andere kant van de kruising of om vanaf de Zuiderval linksaf de Haaksbergerstraat op te rijden richting de singel. Hiervoor geldt de bestaande omleiding.

Werkzaamheden busbaan Haaksbergerstraat

Na Pasen wordt de huidige busbaan aan de Haaksbergerstraat eruit gehaald. Van de ruimte die vrijkomt wordt een extra weghelft gerealiseerd en er komt meer ruimte voor voetgangers, fietsers en groen. Als de werkzaamheden volgens planning verlopen, zijn deze werkzaamheden in mei klaar. Tijdens de werkzaamheden aan de busbaan, kan verkeer de stad in- en uitrijden via het nieuw aangelegde gedeelte. De nieuwe weghelft en de nieuwe busbaan worden beide als gewone rijbaan gebruikt. De ovotonde voor de inrit van het MST wordt nog niet gebruikt.

Ziekenhuis MST blijft bereikbaar

Het is in eerste instantie niet mogelijk om vanaf de Haaksbergerstraat de Koningstraat op te rijden. Daarom blijft de tijdelijke verbinding tussen de Boulevard 1945 en Koningstraat liggen. Zodra de aansluiting van de Haaksbergerstraat met de Koningstraat gerealiseerd is, zal deze tijdelijke verbinding weggehaald worden. Naar verwachting zal dat op 21 april zijn.

Ook de inrit van het MST aan de Haaksbergerstraat blijft bereikbaar. Er geldt wel een aangepaste route. Verkeer kan alleen vanaf de Zuidervalzijde komend de inrit inrijden. Bij het uitrijden van de inrit is verkeer verplicht om rechtsaf te slaan richting de Ripperdastraat.

Meer informatie over het project via www.enschede.nl/dekop