De Magneet, een thuis voor iedereen

25 januari 2023
Nieuwsoverzicht
advertentie van de Agenda van Zuid met Joske, Rashika en Mourad

Sociaal beheerder Joske Pothof en vrijwilligers Rashika en Mourad vertellen over hun werk bij de Magneet.

Elke week is er in de Magneet veel te doen. Er zijn veel activiteiten voor jong en oud. Er is onder andere een kinderinstuif, creatieve club, huiswerkbegeleiding, bingo en een biljartclub. Ook de wijkraad, politie, Domijn, wijkteam en de Wijkwijzer zijn in de Magneet te vinden. Joske is sociaal beheerder van wijkcentrum de Magneet. Samen met vrijwilligers Rashika en Mourad vertelt Joske over de Magneet.

Joske: ‘Als sociaal beheerder ben ik verantwoordelijk voor de coördinatie en ondersteuning van de vrijwilligers. Die zijn voor mij het belangrijkste, want zonder onze vrijwilligers kan de Magneet niet bestaan! Daarnaast ben ik aanspreekpunt voor de huurders en wijkbewoners die hier iets willen organiseren. Dit laatste doe ik samen met de wijkraad Wesselerbrink en SVEN. Ook houd ik me bezig met het beheer van het pand, zoals het onderhoud.’

Vrijwilligers

Rashika: ‘Elke dinsdag- en woensdagochtend ben ik gastvrouw. Ik verwelkom bezoekers met een kop koffie of thee. Ook beantwoord ik vragen en verwijs bezoekers door naar de juiste persoon. Ik vind het leuk om mensen te kunnen helpen. Het werk hier helpt mij ook om de taal beter te leren. Ook Mourad is gastheer. Hij vult aan: ‘Je hebt als vrijwilliger veel contact met mensen uit de wijk. Heel leuk werk!’

Mooie plannen

Bij de Magneet liggen nog mooie plannen op tafel. Om nog meer mensen te bereiken werken ze bij de Magneet aan een website. Ook zijn er plannen voor een verbouwing. Zo is er ruimte voor nog meer activiteiten. Belangrijk is dat de activiteiten aansluiten bij de behoefte uit de wijk. ‘De mensen uit de wijk moeten zich hier thuis voelen!’, vertelt Mourad. 

Loop eens binnen

Bent u benieuwd wat er allemaal te doen is in de Magneet? Of heeft u een leuk idee voor een activiteit? Loop dan gewoon eens binnen aan de Hertmebrink 1! Mourad, Rashika of 1 van de andere gastheren en gastvrouwen staan voor u klaar. De Magneet is van maandag tot en met donderdag open vanaf 09.00 uur tot in de avond. Op vrijdag kunt u tot 16.30 uur terecht.