De Nationale voorleesdagen zijn weer begonnen

25 januari 2023
Nieuwsoverzicht
volwassen vrouw die voorleest aan 6 kinderen die om haar heen staan

De burgemeester en de wethouders van de gemeente Enschede lezen ook dit jaar weer voor op basisscholen tijdens de Nationale voorleesdagen.

Voorlezen is namelijk erg belangrijk voor de ontwikkeling van de taal- en leesvaardigheid van kinderen. De Nationale voorleesdagen hebben dit jaar plaats van 25 januari tot en met 4 februari 2023.

Wethouder Jurgen van Houdt van onderwijs: “Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Kinderen die de taal goed leren beheersen, hebben hier hun hele leven voordeel van. Door verhalen voor te lezen, stimuleer je hun taalontwikkeling, verruim je hun woordenschat, en prikkel je hun fantasie. Daarbij komt dat kinderen voorlezen vaak ook leuk en gezellig vinden. Ik vind het zelf altijd fantastisch om te zien hoe kinderen reageren en zich verplaatsen in het verhaal.” 

Burgemeester trapt af

Burgemeester Roelof Bleker trapt in Enschede de Nationale Voorleesdagen af. Dat doet hij vrijdag 27 januari bij de Prins Mauritsschool. Daarna lezen de wethouders voor op:

 

  • 30 januari 2023 – bij De LaRes - wethouder Jeroen Diepemaat
  • 1 februari 2023 -  bij Drakensteyn - wethouder Marc Teutelink
  • 1 februari 2023 -  bij De Spinner - wethouder Jurgen van Houdt 
  • 2 februari 2023 -  bij de Menkotoren - wethouder Arjan Kampman
  • 2 februari 2023 -  bij de Wooldrinkschool - wethouder Niels van den Berg

Meer informatie

Meer informatie over de nationale voorleesdagen is te vinden op de website nationale voorleesdagen of bibliotheekenschede.nl.