Vertrouwenspersoon DCW

20 juni 2018

vertrouwenspersoonEven opfrissen: wie is ook al weer de vertrouwenspersoon ongewenst gedrag?

Allereerst wil ik  DCW en alle medewerkers van harte feliciteren met de prachtige nieuwe locatie. En bij een nieuwe locatie lijkt een nieuwe of hernieuwde kennismaking van de vertrouwenspersoon goed op zijn plaats.
Al bijna 15 jaar ben ik bij DCW de externe vertrouwenspersoon. Mijn mannelijke evenknie, vertrouwenspersoon Dick Vreeken,  zelfs nog een aantal jaren langer.
Er is in die jaren veel ten goede veranderd. Was de vertrouwenspersoon destijds voor velen een “onbekende op afstand”, de laatste jaren weet men mij (en ook Dick Vreeken) goed te vinden. We worden wél minder vaak benaderd. En dat heeft alles te maken met de visie en de aandacht van DCW rondom ongewenst gedrag. DCW vindt het belangrijk dat 
mensen goed, prettig én veilig hun werk kunnen doen. En daar wat het beter kan of moet, wordt er extra aandacht aan besteed. Intern zijn er korte lijnen naar de contactpersonen, Jan Buitinga en Marja Kamphuis via het telefoonnummer van de Werkwacht (053-4829222).

Nog even kort op een rijtje: waar hebben we het over bij ongewenst gedrag?
• seksuele intimidatie (denk aan de massale MeToo-discussie van vorig jaar, die nog steeds actueel is!)
• agressie en geweld
• pesten (ook digitaal pesten) 
• discriminatie

Kortom, alles wat te maken heeft met psychosociale arbeidsbelasting. 

Natuurlijk hoef je niet altijd meteen een externe vertrouwenspersoon in te schakelen als je te maken krijgt met ongewenst gedrag. Je kunt hierover ook eerst praten met je inlener en/of detacheringsbegeleider/leidinggevende. En/of de interne contactpersoon van DCW inschakelen. Ik verwijs hiervoor graag naar jullie Werkwacht.

Maar mocht het nodig of gewenst zijn dan ben ik te bereiken op 
telefoonnummer: 06 – 20566451.
Of via de mail toudemoleman@omtrend.com Doorgaans krijg je binnen 24 uur een reactie.

Voor nu, geniet van het nieuwe onderkomen en aansluitend van een prachtige zomer.

Met vriendelijke groet,
Threes Oude Moleman, extern vertrouwenspersoon