Digital Game Technology: een klein bedrijf, maar een reus in de schaakwereld

08 februari 2024
Wel op de Home/Uitgelicht Nieuws

Gemeente Enschede kent veel ondernemers: groot, klein, lokaal, internationaal. Allemaal zijn ze uniek en ondernemen ze op hun eigen manier. Deze keer in de spotlight: Hans Pees, directeur van Digital Game Technology (DGT).

Hans Pees werkt sinds 2009 bij het ondertussen 30 jaar oude bedrijf DGT. DGT is gespecialiseerd in innovatieve schaakproducten. Onder andere hun schaakklokken en digitale borden gaan de hele wereld over. 
 

In Enschede gevestigd, vanaf de oprichting in 1993 

“DGT is in 1993 opgericht door twee studenten uit Enschede; Ben Bulsink en Albert Vasse. Albert is een echte schaakfanaat. Ben kan niet eens schaken, maar is een echte technicus. Deze bijzondere combinatie werpt nu nog steeds zijn vruchten af.” 

“DGT is gevestigd op Bedrijvenpark Marssteden. Inmiddels hebben we zo’n 20 werknemers. Allemaal komen ze uit Enschede of omstreken. Dat maakt dat we binnen het bedrijf echt een familiegevoel hebben. Dat sluit ook bij het motto van FIDE, het overkoepelende orgaan van de nationale schaakbonden. Hun motto luidt namelijk: ‘Gens una sumus’. Vertaald naar het Nederlands betekent dat ‘wij zijn één volk’.” 
 

“Van idee tot aflevering; we doen alles zelf” 

“Een klein bedrijf, maar reuze in de schaakwereld. Ik durf wel te zeggen dat wij het belangrijkste merk in de schaakwereld zijn. Met veel zorg zetten we onze schaakborden met de hand in elkaar. Kwaliteit staat bij ons voorop. Zo ervaren de schakers het ook. Zij vinden dat ónze borden, hún borden zijn. Ze zien onze producten als Apple-producten. We zijn veel meer dan een merknaam op een product. We zijn dan ook heel trots op ons bedrijf.” 
 

Blijven werken aan het ontwikkelen van nieuwe producten 

“Ik ben nu sinds 2009 betrokken bij DGT. In 2015 heb ik het bedrijf overgenomen. Waar ik na 9 jaar het meest trots op ben, is mijn team. We hebben een enorme revolutie gebracht met onze schaakklokken en digitale borden. We hebben nog een aantal nieuwe producten in gedachten. Eigenlijk zijn we dus nooit klaar. Een tijd geleden hebben we een doelstelling op papier gezet. Die luidt: ‘DGT is het topmerk voor schaakliefhebbers, door het bieden van een ongeëvenaarde spelervaring’. Ik denk dat dat de kern is van DGT.”

 

(Bent u ondernemer of wilt u ondernemen in Enschede en heeft u een vraag aan de gemeente? Neem dan contact op met één van onze accountmanagers van het Ondernemers Loket via Ondernemersloket: contact voor ondernemers | Gemeente Enschede). 

Afbeeldingen bij DGT