Diploma voor nieuwe groep Politiekids

03 mei 2023
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht
groepsfoto met wethouder Harmjan Vedder, politiechef en politiekids die hun diploma vasthouden

Sinds 21 april heeft stadsdeel West er weer 23 nieuwe politiekids bij. De kinderen volgden de afgelopen 3 maanden allemaal een opleiding tot politiekid

De opleiding is bedoeld om kinderen weerbaar te maken. Ook leren ze verantwoordelijkheid nemen. Tijdens hun opleiding gingen ze samen met de politie op pad. Bijvoorbeeld om snelheidscontroles uit te voeren. Ze leerden hoe ze mensen kunnen aanspreken die op de fiets of in de auto aan het bellen waren. Om de opleiding af te sluiten moesten de kinderen een examen doen. Hier zijn ze allemaal voor geslaagd. 

Diploma-uitreiking in het stadhuis

Op vrijdag 21 april kregen ze in het stadhuis hun diploma van stadsdeelwethouder Harmjan Vedder onder het oog van hun trotse vaders en moeders. Ook Harmjan Vedder is maar wat trots op deze kinderen: “Een echte politiekid word je niet zomaar. Alle kinderen hebben hier sinds januari heel hard voor gewerkt. Ze hebben dat diploma dik verdiend. Door de Politiekids worden de wijken van Enschede-West steeds een stukje mooier en veiliger.”

Ook de kinderen zijn enthousiast over de opleiding en hun nieuwe taak als poltiekid. “De opleiding was heel leuk om te doen. Het was heel gaaf om met de politie op stap te gaan en echte controles te doen”, volgens 1 van de politiekids. Een ander politiekid zegt: “Het was heel bijzonder om het cellencomplex in Borne te bezoeken”. De kinderen kunnen haast niet wachten om als echte politiekid aan de slag te gaan.