Direct Duidelijk op de markt in Enschede Zuid

17 mei 2023
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht
Wethouder Niels van den Berg in gesprek met 2 inwoners op de markt in Enschede Zuid

Op 4 mei was het team van Direct Duidelijk aanwezig op de markt in Enschede Zuid. We gingen in gesprek met de inwoners om te horen wat zij van de teksten van de gemeente vinden.

Wethouder Niels van den Berg was er ook. Hij nam deel aan de gesprekken en om feedback te ontvangen.

Elke inwoner moet informatie van de overheid kunnen begrijpen

Direct Duidelijk is een plan van de overheid om teksten duidelijker te maken. Het doel is dat iedereen de informatie van de overheid kan begrijpen en gebruiken. Wij werken samen met verschillende instanties. Zo was Huis voor Taal en Meedoen ook aanwezig op 4 mei. Zij helpen mensen bij lezen, schrijven en meedoen. De samenwerking met de markt en marktmeester verliep soepel. De dag was een succes.

We maken onze teksten nóg duidelijker

Op de markt in Enschede Zuid konden inwoners feedback geven op de teksten van de gemeente. De stadsdeelagenda in de Brinkpraat is nog niet heel duidelijk. De iconen waren ook nog niet voor iedereen duidelijk. De iconen gebruiken we in brieven om ze duidelijker te maken. Veel inwoners waren al positief over de teksten en vonden deze al duidelijk. 

Met de tips maken we onze teksten nóg beter. Direct Duidelijk is in de toekomst ook aanwezig op verschillende locaties in Enschede.