Dode boom brengt leven!

07 maart 2024
Wel op de Home/Uitgelicht Nieuws

Regelmatig laten we dode bomen staan zodat de natuur dit kan gebruiken. Duizenden insecten, vleermuizen, vogels, paddenstoelen maar ook soorten mos hebben allemaal dood hout nodig om te overleven. Voor vogels is het bijvoorbeeld een goede plek om te nestelen en voedsel te vinden. In het najaar is 1 van onze dode bomen verwijderd en ingezet om een andere dier een handje te helpen. De bij!

Onderhoud Enschede heeft de boom gekapt. En afgelopen maanden is Abel, imker in Glanerbrug, druk geweest met het bouwen van een heuse bijenshowkast van de boomstronk. Inmiddels is deze af en kan de bijenzwerm er binnenkort in! 

In de bijenstal komt 1 bijenvolk, bestaande uit zo'n 40.000 bijen. Het nest weegt zo'n 800 gram, maar samen produceren ze maar liefst 15 tot 20 kilo honing per jaar! Om niet alleen de honingbij hier een handje te helpen, maar ook de wilde bij heeft Abel ook een bijenhotel gemaakt. Nu nog een paar voorjaarsbloeiers de grond in en de (wilde) bij is voorzien van zijn huisje, boompje, beestje in Glanerbrug!

Meer weten over het leven van een imker en de (wilde) bij?

Kom 23 juni naar de open dag bij Abel. Kom meer te weten over de (wilde) bij, proef echte Glanerbrugse honing of speur het nest vanachter glas af naar de koningin! Kijk voor meer info ook eens op bijeninenschede.nlexterne-link-icoon