Duurzaam energie besparen

04 april 2023
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht
Aarde gloeilamp

DEB.nl is een initiatief van MKB-Nederland met medewerking van een groot aantal ondernemersorganisaties.

Het doel: de ondernemer op heel praktische manier ondersteunen om energie en daarmee kosten te besparen. Dat is winst voor het bedrijf en voor de samenleving.

Adviezen en alternatieven

Inmiddels heeft het online platform al meer dan 1000 pagina’s met adviezen. Schrik niet: de besparingsmogelijkheden staan netjes gerangschikt per bedrijfstak. Per maatregelen worden verschillende alternatieven aangegeven. Met de investeringen die nodig zijn om de besparingen te realiseren. Soms gaat het daarbij om bedragen van nog geen honderd euro! Dan is het voordeel snel behaald. DEB.nl helpt de ondernemer ook een planningslijst te maken. Het kan verstandig zijn een maatregel nog even uit te stellen om zo beter aan te sluiten bij andere investeringsplannen. Een andere keer is het wijs op korte termijn actie te ondernemen omdat besparingen binnen handbereik zijn. Waar het mogelijk is subsidie te verkrijgen, geeft het programma dat aan.
 
Op de website van DEB.nl staan inspirerende voorbeelden van ondernemers die inmiddels aan de slag zijn gegaan. Ze vertellen over hun motieven, de genomen maatregelen en vaak ook welke besparingen het heeft opgeleverd. Goed voorbeeld doet goed volgen. Kijk voor meer inspiratie op de website van DEB.