Tegelwippen

NK Tegelwippen 2021 Enschede doet mee

Enschede doet mee aan het NK Tegelwippen. Vervang rond uw huis wat tegels door bloemen, planten of bomen. En bezorg Enschede die overwinning. Elke tegel telt!

Wij halen uw tegels gratis op

Tegels wippen is makkelijk. Tegels afvoeren is nog makkelijker. We halen ze namelijk gratis bij u op. Gemeente Enschede gebruikt de opgehaalde tegels zoveel mogelijk opnieuw in stoepen. Wat we niet kunnen gebruiken, brengen we naar Twee R Recycling Groep in Hengelo. Zij maken er betonpuin van dat opnieuw gebruikt kan worden.

Deze tegelservice is speciaal opgezet voor het NK Tegelwippen en loopt tot 30 september.

Wanneer kunt u gebruik maken van de tegelservice?

  • Als u de plaats van de gewipte tegels groen maakt (met gras, bloemen, planten of bomen).
  • Als u de gewipte tegels telt en het aantal doorgeeft op de website van NK 'Tegelwippen'.
  • Als u uw tegels klaarzet op de plek waar u ook de afvalcontainer van Twente Milieu neerzet. Graag zo dicht mogelijk aan de straat zodat de vrachtwagen erbij kan. 
  • Als u woont in de gemeente Enschede.
  • Als u de tegelservice aanvraagt met het formulier hieronder.

Tegelservice aanvragen

Wanneer worden de tegels opgehaald?

Aanmelddatum

Ophaaldatum

Maandag of dinsdag De vrijdag erna
Woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag of zondag De woensdag erna

Zorg dat de tegels voor 8 uur in de ochtend klaarstaan aan de straat. 

Heeft u vragen over de tegelservice, bel dan naar telefoonnummer 14 053 of neem contact op via het contactformulier. Op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur zijn onze collega’s te bereiken.

Wat is het NK Tegelwippen?

In het NK Tegelwippen gaat het erom zoveel mogelijk tegels te verruilen voor groen, zoals bloemen, planten en bomen. Meer dan 70 gemeentes in Nederland doen mee. Groen gaat wateroverlast tegen, koelt de omgeving als het warm is, houdt water vast wanneer het droog is en biedt dieren  een schuilplaats en voedsel. En dat is handig, want in de toekomst wordt het natter, heter en droger. Met ruimte voor natuur en water bereiden we Enschede voor op dit weer. Zo is en blijft Enschede een aantrekkelijke plaats om te zijn. 

Iedereen die tegels wipt en vervangt door groen, kan deze tegels opgeven via nk-tegelwippen.nl. Deze worden automatisch opgeteld bij de Tegelstand van Enschede. Het NK Tegelwippen loopt tot 30 september 2021.

Voor Enschede is er een extra competitie. Enschede strijdt namelijk tegen Oldenzaal. Wie wordt de Twentse Tegelwipkampioen?

Wiptips

Op www.nk-tegelwippen.nl vindt u tips voor het tegelwippen. Op www.groenblauwenschede.nl staan praktische voorbeelden voor het vergroenen van uw tuin.