Duurzaam nieuws

Gratis stortquotum en lagere voorrijkosten voor grof afval

Huishoudens in Enschede kunnen vanaf volgend jaar 75 kilo grof afval gratis naar de afvalbrengpunten brengen. Ook worden de voorrijkosten voor het ophalen van grof vuil verlaagd van 45 naar 20 euro per keer. Bovendien krijgen huishoudens met een milieupas toegang tot alle ondergrondse restafvalcontainers in de stad.

Algemene ledenvergadering Enschede Energie

Enschede Energie, de energiecoöperatie van en voor Enschedeërs, nodigt al haar leden uit voor de eerste Algemene Ledenvergadering op 20 november 2017 bij Hub Twente, Boulevard 1945 - 3. De ALV start om 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur.

Enschede bedankt fietsers

Op maandag 25 september zette het promoteam van Enschede Fietsstad 2020 fietsers in het zonnetje. Wie tijdens de ochtendspits over de nieuwe fietsstraat richting ’t Wooldrik fietste, ontving een heerlijke reep chocolade.

Enschede doet het licht uit

Gemeente Enschede heeft hoge duurzaamheidsambities en zet zich in door met energiebesparing het goede voorbeeld te geven. Daarom doet Enschede op zaterdag 28 oktober het licht uit tijdens de dertiende Nacht van de Nacht.

Onderzoek: vleermuizen geen last van geluid Airforce Festival

Vleermuizen op en rond het voormalig vliegveld Twenthe gedroegen zich niet anders tijdens het Airforce Festival dan daarvoor en daarna. De gemeente Enschede, provincie Overijssel en Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie hebben hiervoor gezamenlijk onderzoek laten doen door Bionet Natuuronderzoek.

Bedrijven: doe mee aan Nacht van de Nacht

De gemeente Enschede ondersteunt de Nacht van de Nacht 2017. Daarom roepen wij bedrijven in Enschede op om op zaterdag 28 oktober aanstaande de reclame- en sierverlichting van hun gebouw(en) te doven. Hiermee helpt u Enschede één nacht donkerder te maken. Bespaar ook en doe mee!