Duurzaam nieuws

Bloemenlint leidt tot enthousiasme

Wie nu over de Lonnekerspoorlaan fietst kan de eerste bloemen de grond al uit zien krullen. Op initiatief van Liesbeth Boelens werd op het braakliggend terrein achter ArtEZ een flinke Bloemenlint aangelegd.

Energiebus gaat op tour

De coöperatie Enschede Energie gaat op tour met de energiebus, het rijdende energieloket van de gemeente Enschede.

Inhaaldag huisvuil Hemelvaartsdag

Op donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) wordt uw huisvuil niet opgehaald. Dit geldt voor al uw containers en zakken. In plaats van donderdag 10 mei wordt uw huisvuil opgehaald op zaterdag 12 mei.

Inhaaldag huisvuil Koningsdag

Op vrijdag 27 april (Koningsdag) wordt uw huisvuil niet opgehaald. Dit geldt voor al uw containers en/of zakken. In plaats van vrijdag 27 april wordt uw huisvuil opgehaald op zaterdag 28 april.

Actie Bloemenlint Enschede een groot succes

De Groene Loper Enschede organiseert voor het derde jaar de Actie Bloemenlint. Dit jaar met een record aan deelnemers. Meer dan 50 initiatiefnemers en basisscholen doen mee aan de actie.

50% minder gestolen fietsen bij Centraal Station Enschede

In 2017 is het aantal aangiftes van fietsdiefstal op het Stationsplein in Enschede met 50% gedaald. Om de diefstal van fietsen terug te dringen, is de gemeente Enschede een samenwerking aangegaan met de politie en landelijke instanties.