110 gratis bomen voor Enschedese buurtinitiatieven

11 november 2020

Woensdagmiddag 18 november overhandigt Angelien Hoppen, namens de Groene Loper Enschede 34 bomen aan Kinderboerderij Noord en de Dorpsraad Lonneker.

Deze actie maakt deel uit van de campagne iedereeneenboom.nl: voor iedere inwoner uit Overijssel een boom. Dankzij deze campagne heeft de Groene Loper Enschede 9 bewonersinitiatieven verblijd met in totaal 110 bomen.  

Wethouder Jurgen van Houdt is heel blij met het initiatief. “Bomen zijn enorm belangrijk voor mens en dier en ze maken de omgeving mooier. Bomen zorgen ook voor schone lucht, schaduw en drogere voeten na een flinke regenbui. En tijdens een warme zomer is een tuin met groen al gauw 7 graden koeler dan een tuin met tegels.” Daarnaast zijn bomen het thuis van vele vogels, insecten en andere kleine dieren.

“Wij juichen het van harte toe als bewoners met elkaar hun straat of buurt vergroenen”, aldus Angelien Hoppen. “Het maakt de wijk niet alleen mooier, maar het vergroot ook de onderlinge contacten.” De gemeente ondersteunt graag deze groene buurtinitiatieven. Kijk voor inspiratie eens op de website groenblauwenschede.nl.