Bedrijven: doe mee aan Nacht van de Nacht

10 oktober 2017

De gemeente Enschede ondersteunt de Nacht van de Nacht 2017. Daarom roepen wij bedrijven in Enschede op om op zaterdag 28 oktober aanstaande de reclame- en sierverlichting van hun gebouw(en) te doven. Hiermee helpt u Enschede één nacht donkerder te maken. Bespaar ook en doe mee!

Nacht van de Nacht

Nederland wordt steeds lichter en steeds meer mensen en dieren ondervinden daar hinder van. Veel van die verlichting is onnodig. Waarom moet een reclamemast de hele nacht branden? Donkere nachten zijn belangrijk voor het welzijn van mens, dier en natuur. Daarom organiseren de Provinciale Milieufederaties en Natuur en Milieu jaarlijks, tijdens het weekend waarin de klok wordt verzet en de wintertijd ingaat, de Nacht van de Nacht. Hiermee willen zij duisternis in Nederland terugkrijgen en onnodige lichthinder en energieverspilling tegengaan. De gemeente Enschede doet op 28 oktober hier aan mee. U ook?

Wat doet Enschede?

De gemeente Enschede heeft hoge ambities op het gebied van duurzaamheid en zet zich onder andere in door met energiebesparing het goede voorbeeld te geven. Reden temeer om op zaterdag 28 oktober het licht uit te doen. De grondspots in het stadserf, waaronder die rondom het stadhuis en Kruispunt de Graaff, worden uitgezet. Ook de verlichting van de gemeentegebouwen, en alle boomverlichting op de Oude Markt wordt gedoofd.

Enschede zet zich ook permanent in voor energiebesparing en tegen lichtvervuiling. Zo worden steeds vaker ledlampen gebruikt en wordt op bepaalde plaatsen licht afhankelijk gemaakt van de verkeerssituatie. Voorbeelden hiervan zijn de HOV-busbaan aan de Boulevard 1945, de Zuiderval en de dimbare ledverlichting aan de Hengelosestraat/ UT en Beckumerstraat.

Wat kunt u doen?

Om in de Nacht van de Nacht 2017 extra accent te leggen op het belang van duisternis vragen wij bedrijven in Enschede tijdens deze nacht sier- en reclameverlichting te doven. Licht kan minder, slimmer en zuiniger worden toegepast zonder dat de veiligheid of de sfeer in het geding is. Wij denken hierin graag met u mee. Indien uw bedrijf de lichten dooft, krijgt u een speciale vermelding in het artikel ‘Nacht van de Nacht’ dat op 18 oktober in de Huis-aan-Huis verschijnt. Ook op de landelijke website www.nachtvandenacht.nl kunt u uw bedrijf aanmelden. Op deze website leest u meer over energiebesparing, de voordelen en de mogelijkheden. 

Doet u mee om gezamenlijk Enschede één nacht donkerder te maken? Om u aan te melden en vermeld te worden in het artikel, mailt u ons vóór 12 oktober op duurzaam053@enschede.nl. Wij danken u bij voorbaat voor uw medewerking.