D’RAN 17: festival van de democratie

06 september 2017

Vrijdag 8 en zaterdag 9 september is de eerste editie van D’RAN, het festival voor democratie.

De eerste in een reeks van jaarlijkse festivals die de Stichting Twentement gaat organiseren, geïnspireerd op het Folkemødet op het Deense eiland Bornholm.

Het Folkemødet heeft zich de afgelopen vijf jaar bewezen als belangrijke inspiratiebron voor de Deense lokale en nationale politiek. D’RAN heeft een divers programma: onder andere zorg, economie en burgerinitiatieven komen aan de orde.

Energie

Ook het thema energie komt uitgebreid aan bod. De coöperatie Enschede Energie presenteert zichzelf en er is een podium voor burgerinitiatieven rondom energievoorziening. Daarnaast is de kans groot dat onze oosterburen een uitleg komen geven over het in 2016 opgeleverde Bürgerwindpark Achterberg/Westenberg.

Programma rond het thema energie:

  • Zonnepark de groene Weuste – een burgerinitiatief van Stichting Duurzame Energie Wierden Enter. Vrijdag 8/9, van 14.30 uur tot 15.15 uur in Artez Aki Auditorium.
  • Boeskoolstroom, een Oldenzaals burgerinitiatief om een lokale energiecoöperatie op te zetten. Vrijdag, 8/9 van 15.30 tot 16.15 uur en zaterdag 9/9, van 10.30 tot 11.15 uur in Artez Aki Auditorium.


D’RAN 17 is er voor iedereen. Iedereen is welkom. Iedereen heeft een stem èn krijgt een podium. Meedoen en meepraten wordt zeer op prijs gesteld, maar lekker rondstruinen en genieten van de optredens kan natuurlijk ook.