Doe mee aan het Bloemenlint Enschede

07 maart 2018

De Groene Loper Enschede organiseert voor het derde jaar op rij de actie Bloemenlint. Samen met diverse groene initiatieven en maatschappelijke organisaties legt zij een bloemenlint aan door de hele stad. Dit doen ze om bijen en vlinders een handje te helpen en om Enschede bloemrijker te maken.

Ben jij betrokken bij een maatschappelijke organisatie, zoals een moestuin, sportvereniging of buurthuis, en heeft jouw organisatie nog een zonnige plek om onderdeel uit te maken van dit kleurrijke bloemenlint? Stuur dan een mail naar groeneloperenschede@gmail.com, deelname is kosteloos!

Bloemenlint

Een bloemenlint is een aaneengeschakelde ketting van tuinen, perken, boomspiegels en braakliggende stukken grond met kleurrijke bloemen. Hiermee is in Enschede extra voedsel te vinden voor insecten zoals bijen en vlinders. Bovendien geven alle kleurrijke bloemen de stad ook een vrolijke uitstraling.

Bijen en andere insecten zijn belangrijke dieren. Het zijn de bestuivers van landbouwgewassen, bomen, struiken en bloemen. Dankzij bijen kunnen wij bijvoorbeeld aardbeien en appels eten en dragen struiken bessen die door vogels worden gegeten. Maar bijen hebben het moeilijk, onder andere door gebrek aan voedsel. De oorzaak hiervan is een tekort aan wilde planten met bloemen waar bijen nectar en stuifmeel kunnen verzamelen. In steden zien we helaas steeds meer betegelde tuinen. Daarom helpen we de bijen in Enschede een handje, met het aanleggen van het bloemenlint door de stad.