Duurzame dinsdag

04 september 2017

5 september was het Duurzame dinsdag. Staatssecretaris Dijksma ontving bijna 500 initiatieven in de Duurzame Dinsdag koffer van 2017.

Ook werd de Duurzame Troonrede voorgelezen door Willem Ferwerda en was er een gesprek met Tweede Kamerleden en wethouders en worden drie personen onderscheiden met het Duurzame Lintje. Het initiatief van wegenbouwbedrijf Abbink uit Boekelo zat ook in deze koffer. Ecofalt is het duurzame en koude alternatief voor asfalt. Het is milieuvriendelijk, 12 maanden per jaar te verwerken, bestaat uit gerecycled slooppuin en bespaart tijdens de productie tot maar liefst 100% in CO2 uitstoot en gasverbruik. Helaas werd dit initiatief door de jury niet verkozen tot top 3 en maakte het  geen kans op de Duurzame Dinsdag-prijs. De genomineerden voor de Duurzame Dinsdag-prijs waren: De Fruitmotor, De Ceuvel en The Great Bubble Barrier.  Benieuwd wie gewonnen heeft?  Op de Facebookpagina van Duurzame dinsdag kun je de prijsuitreiking zien. 

Heb je eventueel zelf een duurzaam initiatief en wil je deze delen? Ga dan naar enschede.nl/duurzaam053 en geef duurzaamheid door.