En de winnaars zijn ....

fietsprijs bike2sport
07 juni 2019

Tijdens een feestelijke bijeenkomst zijn gisteren de winnaars bekend gemaakt van de twee fietsuitdagingen van Enschede Fietsstad 2020

Wethouder Jurgen Van Houdt overhandigde de cheques aan de deelnemende sportclubs van de Bike2Sport Challenge. Ook werd de winnaar bekend van de Fietsfan-uitdaging.

Meer dan 40 enthousiaste fietsers waren naar het prijzengala van Enschede Fietsstad gekomen om de sportclubs in het zonnetje te zetten én om misschien wel die fietsreis naar Berlijn te winnen, hoofdprijs van de EF2020-fietsfan Uitdaging. 

Bike2Sport Challenge gewonnen door GKV Ons Clubje

Vijf sportclubs waren in februari de uitdaging aangegaan om hun leden te stimuleren om op de fiets naar de club te komen. Iedere club had een vooraf vastgestelde uitdaging. Voor iedere fietsrit die hun leden maakten, zou de club één euro verdienen. Als het totale aantal ritten van de uitdaging niet werd gehaald, werd 50% van de ritten uitbetaald. Als de uitdaging geheel zou zijn gehaald, dan werd het volledige bedrag gewonnen én maakte de club ook nog kans op de extra prijs van € 1000,=.

Volleybalvereniging VIPS en korfbalvereniging GKV Ons Clubje wisten dit te realiseren met hun leden. Uiteindelijk bepaalde het lot dat GKV Ons Clubje de extra prijs in de wacht sleepte, naast de € 600 die de korfballers met hun uitdaging al bij elkaar hadden gefietst. De korfballers uit Glanerbrug waren dus de grote winnaar van de Bike2Sport Challenge. De trekking werd gedaan door de speciale gasten van wethouder Van Houdt, Kirsten Doek en Erik-Jan Meijerink , beide bewoners van Estinea.

VIPS verdiende met hun fietskilometers € 250,= voor de club. Ook TC Ludica fietste ruim € 700 bij elkaar. Daarnaast waren de handballers van Cabezota en de kanoërs van DKV Euros winnaars van het bedrag van de door hun bij elkaar gefietste ritten. Een geweldige stimulans voor de verenigingen en een mooie kans om een paar wensen te gaan realiseren.

Spanning in de zaal

De bekendmaking van de winnaar van de prachtige fietsreis voor twee personen in Berlijn van Eigenwijze Reizen verliep op een bijzondere manier. Van de 284 deelnemers die de fietsgame waren begonnen, hadden uiteindelijk 33 fietsfans level 20 gehaald, voorwaarde om mee te dingen naar de hoofdprijs. Enkele fanatieke fietsers zitten inmiddels zelfs in level 29 en 30, en zouden graag willen dat de fietsgame blijft bestaan met nieuwe levels. Heerlijk fietsenthousiasme dus!

Uiteindelijk werd om kwart voor vijf een bericht verstuurd in de Smart App, waarin de deelnemers konden zien of ze de reis hadden gewonnen. De aanwezigen keken allen naarstig op hun smartphone. Helaas was geen van de aanwezige fietsfans de gelukkige. Maar de prijswinnares meldde zich al snel telefonisch bij het organisatieteam van EnschedeFietsstad2020. Zij was enorm gelukkig met de prijs. Wilde altijd al naar Berlijn en dan ook nog 7 dagen door die mooie stad fietsen!

Nieuwe fietsmaatjes

Bij de afsluitende borrel ontstonden mooie kennismakingen tussen een aantal fietsers, die besloten om samen groepsuitdagingen in de SmartApp te gaan doen of regelmatig samen te gaan fietsen. Kortom een geweldige bijeenkomst van fietsende Enschedeërs!

 

fietsprijs bike2sport berlijn