Natuurwerkdag 4 november 2017

01 november 2017

Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. Rond Enschede zijn er twee locaties waar mensen de handen uit de mouwen kunnen steken: in het Aamsveen en op Landgoed Algoed.

Het Aamsveen in Enschede is het woongebied van een unieke populatie boomkikkers. We gaan aan de slag om de boomkikker voor Enschede te behouden. Dat betekent dat we op meerdere plekken vegetatie gaan verwijderen zodat het leefgebied van dit unieke kikkertje gezond blijft.

  • Wanneer: zaterdag 4 november 2017 van 10:00 tot 15:00 uur
  • Verzamelpunt: Glanerbeekweg 201, Enschede

Stichting AlGoed stelt zich ten doel een welkome ontmoetingsplek te midden van de natuur te creëren. In deze omgeving is er ruimte voor persoonlijke groei en bewustwording, ruimte om je oorspronkelijke zelf te herontdekken en ruimte om te zijn. De werkzaamheden tijdens de Natuurwerkdag bestaan uit: fruitbomen planten, snoeien, sloot leegmaken en ​bospad vrijmaken.

  • Wanneer: 4 november 2017 van 10:00 tot 15:00 uur
  • Verzamelpunt: Burgemeester Stroinkstraat 411 (op de kruising met de Lutje Esweg 10)

Kijk op www.natuurwerkdag.nl voor alle informatie en om je aan te melden. Op veel locaties worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin kan meedoen.