Ontdek water in Enschede tijdens Twentse Waterweek

Een met water gevulde wadi in de Enschedese wijk Ruwenbos
15 juni 2022

Deze week staat Enschede helemaal in het teken van water.

Tijdens deze Twentse Waterweek kunt u meedoen aan allerlei unieke activiteiten waarin water centraal staat.

  • Vrijdag 17 juni om 13.00 uur en 14.30 uur: Laat u rondleiden door een gids van waterschap Vechtstromen door natuurgebied het Kristalbad.
  • donderdag 16 juni om 19.30 uur:  Wandel samen met landschapsontwerper Marina Kemperman door Horstlanden-Veldkamp. Ze vertelt u alles over de nieuwe Zuiderspoorbeek langs het Blekerpad en de Westerval, de gewenste wateropvangbassins in het Volkspark en de unieke nieuwbouw op het Robson-terrein.
  • vrijdag 17 juni om 10 uur: Krijg een uniek kijkje achter de schermen van project GroenBlauw Twekkelerveld. Victor Scholman (uitvoerder bij NTP) en Koen Wagelaar (waterontwerper bij Gemeente Enschede) nemen u mee langs de werkzaamheden en vertellen waaraan wordt gewerkt om wateroverlast in Twekkelerveld te vermijden. In de middag om 15.30 uur wordt deze rondleiding speciaal voor kinderen gegeven.
  • zaterdag 18 juni om 10.00 uur: 11.00 uur, 12.00 uur en 13.00 uur - Weten hoe waterschap Vechtstromen uw afvalwater weer zuivert zodat het terug de natuur in kan? Doe mee aan de rondleiding bij rioolwaterzuivering Glanerbrug.
  • Zaterdag 18 juni om 15.30 uur: Excursie bij de Zuid-Esmarkerrondweg in het Wooldrik. Vroeger kwam deze straat nog weleens onder water te staan als het heel hard regende. Dit probleem hebben we aangepakt. Waterontwerper Ronald Wensink laat zien hoe het Wooldrik is aangepast aan het weer van de toekomst. Hij neemt u mee naar de nieuwe verlagingen langs de sportvelden van Phenix, de Leuriksbeek en vertelt wat er tegenwoordig allemaal onder het asfalt van de Zuid-Esmarkerrondweg ligt.

Aanmelden voor deze activiteiten kan via www.groenblauwtwente.nl.