Pyrmontstraat en Emmastraat eerste winnaars ‘groene straat’!

moeder en zoon bij een woning waar een geveltuin wordt aangelegd
12 mei 2021

Afgelopen maand hebben maar liefst 36 straten zich aangemeld om kans te maken op een van de tien gratis ‘groene straten’ van Zo Groen.

Een gratis groene straat betekent 10 meter geveltuin! De buurt wordt hiermee niet alleen kleurrijker, maar helpt ook de natuur in de stad een handje. De Pyrmontstraat en Emmastraat in de wijk Horstlanden Veldkamp zijn uitgeroepen tot eerste winnende straat.

Enthousiaste winnaars

Dit voorjaar helpt de Groene Loper Enschede de 15 deelnemende bewoners uit deze straten aan een groene gevel met kleurrijke bloeiers. De winnaars zijn enthousiast: ‘We zijn heel blij met dit mooie cadeau! Er is veel animo in beide straten om de buurt te vergroenen.’

Behoefte aan meer groen

De aanmeldingen voor de winactie van Zo Groen komen verspreid uit heel Enschede. In enkele wijken is de behoefte aan meer groen en natuur groot; zo zijn er opvallend veel straten uit Pathmos, Twekkelerveld en Laares die enthousiast reageerden. De Groene Loper is op dit moment in gesprek met bewoners en wijkbeheerders van deze wijken om te beoordelen of de aanvragen voldoen aan alle spelregels. We hopen komende weken nog enkele winnaars aan te wijzen!

Aanmelden

Wilt u uw straat ook Zo Groen maken? Meld u dan snel aan op www.groenblauwenschede.nl/zogroen en wie weet maakt u samen met uw buurt kans op tien meter gratis geveltuin