Struikenactie ‘Mmm, natuur om op te (vr)eten’ groot succes!

Moeder met 2 kinderen die poseren met de struiken die ze gaan planten
24 november 2021

Meer dan 50 maatschappelijke organisaties en buurtinitiatieven uit de gemeente Enschede namen deel aan de struikenactie ‘Mmm, natuur om op te (vr)eten’.

 
De struiken dragen vruchten die lekker zijn voor mens en dier. Met de struikenactie stimuleert de Groene Loper de biodiversiteit in Enschede. Op 20 november deelde het team van de Groene Loper de struiken uit bij kinderboerderij Enschede Noord. In totaal zijn dankzij de actie bijna 900 struiken geplant bij onder andere voetbalvereniging De Tubanters, Speeltuin Tuindorp, het Bonhoeffer College, wijkcentrum ’t Nije Terphoes en het voedselbos in Boekelo. 

Gratis struiken 

Vanuit de provinciale campagne ‘Mmm, natuur om op te (vr)eten’ konden maatschappelijke organisaties en buurtinitiatieven gratis struiken aanvragen. Als tegenprestatie gaan alle aanvragers dieren in de tuin op eigen wijze helpen door bijvoorbeeld het plaatsen van nestkastjes, voederplekken, waterbakken en insectenhotels. “Bomen en struiken hebben tal van voordelen: ze maken de omgeving mooier, ze leveren lekkere vruchten, bessen en noten en zijn een prettige woon- en schuilplek voor heel veel dieren en diertjes. Bovendien dragen ze bij aan schone lucht en drogere voeten na een flinke regenbui. Daarom kunnen we niet genoeg reclame maken voor vergroenen” aldus Angelien Hoppen van de Groene Loper Enschede. 

De Groene Loper Enschede 

“In de Groene Loper werken wij samen met de gemeente Enschede”, aldus Loet van der Heijden van Natuur en Milieu Overijssel, één van de partners in de Groene Loper Enschede. “We stimuleren groene bewonersinitiatieven. Niet alleen goed voor de natuur, maar het vergroot ook de betrokkenheid van bewoners bij hun directe woonomgeving. Zo organiseerden we vorig jaar een bomenactie en dit voorjaar het Bloemenlint met een bijenvriendelijk bloemenmengsel. Deze struikenactie past daar heel goed in. Met de bomen, vruchtdragende struiken en het bloemenmengsel verbeteren we de leefomstandigheden van mens en dier in de bebouwde omgeving”.