Verbruik minder, doe meer!

wethouder Diepemaat houdt een zak vol groene enveloppen vast
23 december 2020

Bij alle huishoudens in de gemeente Enschede valt vanaf 4 januari dé groene enveloppe op de mat.

Vanaf dat moment is het voor alle Enschedeërs mogelijk om gratis energiebesparende producten te bestellen in de Bespaarshop van Energieloket Enschede. Producten als ledlampen, tochtstrips, radiatorfolie, douchetimers en verbruiksmonitors worden namens de gemeente gratis beschikbaar gesteld.

Campagne 'verbruik minder, doe meer'

Deze actie is onderdeel van de campagne ‘Verbruik minder, doe meer’ van Energieloket Enschede (een initiatief van de gemeente Enschede) die van 1 januari t/m 31 maart 2021 loopt. Met de producten die gratis beschikbaar worden gesteld kunnen Enschedeërs een eerste stap zetten in het verminderen van hun energieverbruik. Hierdoor gaat de energie- en gasrekening aanzienlijk omlaag en blijft er meer geld over voor leuke dingen.

7 Energie Ambassadeurs

Tijdens de campagne worden 7 Energie Ambassadeurs gevolgd die aan de slag gaan met de energiebesparende producten. Iedereen kan ze volgen en kijken hoe het hen vergaat met besparen.

Energiekrant

1Twente maakt een energiekrant die rond 30 december bij de Huis-aan-Huis wordt verspreid. In deze krant staan achtergrondverhalen, informatie over wat Enschedeërs tijdens de campagne kunnen verwachten en worden de Energie Ambassadeurs voorgesteld.

Meer informatie

Nog even geduld en dan ontvangt iedereen de groene enveloppe van wethouder Jeroen Diepemaat met meer informatie. Nu alvast op de hoogte blijven? Volg dan de social mediakanalen van Energieloket Enschede.