Wij wensen u een gelukkig GROEN schooljaar!

kinderen die in een groene, natuurlijke omgeving spelen
20 januari 2021

Gezonder eten en meer bewegen. Dat zijn ook dit jaar de populairste goede voornemens.Maar dat kan groener!

Want met de aanleg van een groen schoolplein maakt u in 2021 een gezonde en actieve groene start. Goed voor kinderen én onze planeet.

Groene schoolpleinen

Groene schoolpleinen worden leuker, mooier en prettiger gevonden. Ze dragen bij aan het welzijn van de leerlingen, er wordt minder gepest en er worden makkelijker vrienden gemaakt vertellen basisschool Stadsveld en basisschool Willem van Oranje. Zij hebben al een groen schoolplein aangelegd en zijn enthousiast! Er zijn daarnaast meer mogelijkheden voor (groene) buitenlessen, leerlingen zijn geconcentreerder, rustiger, bewegen meer, zijn meer in contact met de natuur en hebben een speelomgeving met meer uitdaging.

Website groene schoolpleinen

Gemeente Enschede wil basisscholen in 2021 graag helpen om ook de stap te zetten naar een groen(er) schoolplein. Daarvoor is een speciale webpagina ingericht met tips en ondersteuningsmogelijkheden om direct van start te kunnen. U bestelt er bijvoorbeeld een gratis pakketje zaadjes voor eetbaar groen op uw plein. Inmiddels heeft bijna een kwart van alle Enschedese basisscholen interesse in een groen(er) plein of al een groen schoolplein aangelegd. Neem snel een kijkje op de website en klik op de speciale kaart om te zien welke scholen dit zijn. Daarnaast hebben we onderaan de webpagina ook een “groen cadeautje” voor alle basisscholen verstopt.