Zaai mee en maak Enschede bloemiger deze zomer!

Wilde bloemen
31 maart 2021

De Groene Loper Enschede organiseert voor het zesde jaar alweer de actie Bloemenlint.

Samen met u leggen we een bloemenlint aan door de hele stad. Elk jaar kleurt Enschede een beetje groener en bloemiger. Dit doen we om bijen en vlinders een handje te helpen en om Enschede bloemrijker te maken. Bent u betrokken bij een maatschappelijke organisatie, zoals een moestuin, sportvereniging of buurthuis, en heeft uw organisatie nog een zonnige plek voor een kleurrijk bloemenlint? Of wilt u uw eigen (gevel)tuin opfleuren met mooie bloemen?

Gratis bloemenzaad

Op de website www.groeneloperenschede.nl kunt u tot uiterlijk 15 april gratis bloemenzaad aanvragenU ontvangt bericht waar u het bloemenzaad kunt ophalen. De Groene Loper Enschede zorgt, in samenwerking met de Bijenvereniging Enschede voor een kleurrijk bloemzadenmengsel en zaai instructies. Wees er snel bij want de voorraad is beperkt.

Wilt u ook een groene tuin of straat?

Veel mensen kiezen steeds vaker uit gemak voor een betegelde tuin. Maar hierdoor is het voor wilde bijen steeds moeilijker om voedsel te vinden. De Groene Loper Enschede stimuleert daarom inwoners om hun directe woonomgeving te vergroenen. De actie Bloemenlint is één van de activiteiten. Wilt u ruimte maken voor bloemen in uw tuin of uw straat vergroenen? Neem dan eens een kijkje op www.groenblauwenschede.nl/zogroen