Natuureducatie-activiteiten Ledeboerpark

Bijenles

In de bijenstal, bij Het Koetshuis in het Abraham Ledeboerpark, kunnen kinderen uit groep 5 en 6 in de maanden mei en juni de bijenles te volgen. De bijenles gaat over het houden van bijen. Een imker vertelt over het veelzijdige en geheimzinnige bijenvolk en over het belang van bijen voor mensen en natuur. Leerlingen kunnen de kasten bekijken waar de bijen in leven en zien wat een imker doet om zijn bijen te verzorgen. Ze mogen een echte imkerkap op zetten en zien hoe een imkerpijp er uit ziet en waarom deze wordt gebruikt. Ook mogen de kinderen echte bijenhoning proeven.

Daarnaast kan er ook een ‘leskist’ bijen geleend worden. Leerlingen krijgen zo in de klas een beeld van het leven van een honingbijenvolk.

De lessen worden gegeven door vrijwillige imkers van de Enschedese imkervereniging.

Heembostocht

In het Ledeboerpark kunnen leerlingen van groep 1 en 2 meer te weten komen over de dieren in het bos door mee te doen met de Heembostocht. De kinderen maken kennis met verschillende sprookjesachtige ‘bosvriendjes’, bij ieder vriendje kunnen de kinderen een opdracht, spelletje of activiteit doen. .

 

Herfstkring

In de maanden september en oktober kunnen kinderen spelend leren over herfstverschijnselen in het bos. De Herfstkring bestaat uit spelletjes in kruiwagentjes en speelt zich af in het bos naast het Ledeboerpark.

Opgeven voor deze activiteiten kan via reserveringssysteem EDSO: www.nmegids.nl/enschede