Duurzame Monumenten

07 september 2022
Uitgelicht Nieuws
theekoepel Het Witte Huis

In september vinden in Enschede verschillende activiteiten plaats rondom monumenten en duurzaamheid. De activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Open Monumentendag


Op zaterdag 10 en zondag 11 september is het zoals ieder jaar weer Open Monumentendag. Dit jaar met duurzaamheid als centraal thema. De invulling van dit thema begint bij het langdurig bewaren en onderhouden van mooie gebouwen, met alle bijzondere verhalen die daarbij horen. Ook Enschede heeft dit jaar een mooi programma met bekende en onbekende parels. Wat dacht u bijvoorbeeld van een bezoek aan de verscholen gelegen theekoepel van het Witte Huis, een klim naar het Stadscarillon in de Grote Kerk, een rondleiding door De Maere of een bezoek aan Ixta Noa dat haar tweede pand opent? Of ga een stukje de grens over en bezoek Burg Hohes Haus. Kijk voor meer informatie op de website  www.openmonumentendag.nl

Reizende expositie


In de bibliotheek staat van 2 tot 29 september de reizende expositie ‘Monumenten verduurzamen, er kan meer dan je denkt’ van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE). In de expositie wordt informatie in tekst, beeld en video getoond over wat er allemaal mogelijk is met betrekking tot het verduurzamen van monumenten. Ook voor eigenaren van niet-monumentale panden is deze informatie interessant en het bekijken waard.

Thema-avond verduurzamen monumenten


Op donderdagavond 8 september is er een thema-avond over het verduurzamen van monumenten speciaal voor eigenaren en bewoners van monumenten. Mail voor meer informatie naar monumentenloket@enschede.nl.