Energie opwekken: samen brengt verder

16 november 2016

In Enschede kennen we veel inwoners die al duurzaam doen.

Eén van deze inwoners is Gerrit Dijkhuizen, die zijn eigen woning heeft verduurzaamd. Daarnaast is hij één van de initiatiefnemers van Duurzaam Bolhaar. 

Duurzaam Bolhaar is ontstaan vanuit de wens om samen met de buurt meer woningen in de wijk energiezuiniger te maken. Door met elkaar samen te werken heeft Duurzaam Bolhaar bijgedragen aan ‘sociale duurzaamheid’.

“Bewoners van de Bolhaar zoeken elkaar nu vaker op en zijn meer betrokken bij hun buurtgenoten,” aldus Gerrit. “Daarnaast proberen we het milieu te verbeteren door het energiezuinig maken van de woningen in Bolhaar.” Al minstens tien huizen zijn voorzien van zonnepanelen, waaronder het huis van Gerrit. Daarnaast heeft Gerrit tijdens de renovatie zijn huis in een ‘duurzame jas’ gestoken door het te voorzien van dubbelglas, nieuwe kozijnen en spouwinstallatie.

Duurzame tip van Gerrit

Volgens Gerrit zijn vooral zonnepanelen een makkelijke en financieel voordelige manier om energie te besparen. Hij raadt mensen aan om de mogelijkheden voor hun huis ook goed te bekijken. Zijn tip is: “Kijk, overleg en werk samen met buurtbewoners met een vergelijkbare woning en laat je niet afschrikken door zuurpruimen.”

Wilt u ook een duurzame woning?

Kijk op www.energiebesparendoejenu.nl. Wilt u dit samen oppakken met uw buren? Kijk dan op www.buurkracht.nl.